ME AO-stud
'ASA/ biedt v
mogelijkheden
Restjes onder een deken
Begin dit jaar werd Skip Huis-
man, student aan de MEAO te
Hengelo, toegevoegd aan de
'sterkte' van kantoor Neede.
Vijf weken lang werd hij door
de medewerkers en vooral door
beheerder Th.F.A. Groot Korme-
link door onze bankwereld ge-
leid. Het enthousiasme waar-
mee Skip bij kantoor Neede
heeft gewerkt is tot op heden
terug te vinden in het contact
dat hij nog steeds met het kan
toor onderhoudt en in het ver-
zorgde verslag dat hij over zijn
stage maakte.
"Toen ik vroeger aan een bank
dacht, dacht ik alleen aan geld,
maar nu ik mijn stageperiode
erop heb zitten, ben ik erachter
gekomen dat een bank op een
heleboel gebieden actief is. Daar
ik in mijn vakkenpakket assu-
rantie heb, vind ik dat ik een
zeer goede stageplaats had.
Niet alleen omdat de bank zich
ook met assurantien bezig
houdt, maar omdat een bank
een bedrijf is met veel mogelijk
heden. Mijn persoonlijke mening
over de stageperiode is dat deze
voor 100% geslaagd is. Ik heb
verschillende soorten werk-
zaamheden moeten verrichten
en heb zo een idee gekregen van
wat er zich op een bank alle-
maal afspeelt en dat is echt niet
alleen geld bewaren. Op kantoor
Neede kon ik de sfeer van het
bedrijfsleven alvast proeven en
ik hoop dat ik daar in de toe-
komst meer mee te maken
krijg."
In het prachtige stageverslag,
dat uitgroeide tot een waar
boekwerk gaat Skip uitvoerig in
op de verschillende werkzaam-
heden die hij verrichtte, zoals
het relatieregister, de kas, ver-
zekeringen en reizen. Ook be-
schreef hij het ontstaan van de
ABN uit de fusie van de Neder-
landsche Handel-Maatschappij
en De Twentsche Bank en gaf
hij een schematische weergave
van de organisatiestructuur van
onze bank, die uitmondde in de
plaats die kantoor Neede daarin
inneemt. Tijdens een bezoek aan
zijn vader die in Jakarta werkt,
kwam Skip weer even terug bij
de ABN. Dit keer niet om er te
werken; hij was slechts op be
zoek.
Heb je ook net weer te veel
gemaakt met de feestdagen
en heb je nu een koelkast vol
restjes? Weggooien wil je
niet, maar het valt ook niet
altijd mee hier een smakelij-
ke maaltijd mee te creeren.
Hieronder geven we een aan-
tal suggesties:
Wat doe je bijvoorbeeld met
overgebleven gekookte aardap-
pelen?
Je kunt er een koude aardappel-
salade van maken op de volgen-
de manier. Je snijdt de aardap-
pelen in blokjes. Daaraan voeg
je toe: een gesnipperd uitje, een
augurk en een appel in stukjes
gesneden. De saus maak je van
zure room en mayonaise. Aan
een bekertje zure room voeg je
zoveel eetlepels mayonaise toe
tot het naar jouw smaak goed
is. Meng de saus door de aard-
appelmassa.
23
Een restje vlees kan heel goed
als vulling voor een ragout die-
nen of voor een salade bijvoor
beeld huzarensalade.
Gebruik een restje groente in de
soep of als vulling voor een
omelet.
Overgebleven rijst kan worden
opgebakken in olie waarin je
eerst wat fijngesnipperde ui
fruit. Je roert er nog partjes to-
maat en geraspte kaas door en
klaar ben je.
Macaroni-restje onder puree-
deken
Dit recept is voor twee perso-
nen en je gebruikt hierbij een
restje macaroni. Je hebt nodig:
restje macaroni, 1 zakje aardap-
pelpuree-poeder (130 gr.), ge
raspte kaas, 2 stukken prei,
melk (wordt gebruikt bij de pu
ree).
De puree maak je klaar volgens
de aanwijzingen op het pak,
hierna roer je er wat geraspte
kaas door tot de smaak goed is.
De prei wassen en in ringen
snijden. In een hapjespan in bo-
ter smoren en de prei dan in een
ingevette ovenschaal doen. In
dezelfde hapjespan kun je nu
het restje macaroni met wat bo-
ter opwarmen. Als je de maca
roni had gemaakt zonder toma-
tenpuree kun je er nu wat toma-
tenketchup bij doen en erdoor
roeren. Over de laag prei in de
ovenschaal komt nu een laag
macaroni en tenslotte verdeel je
hierover de puree. Over de pu-
ree-deken hier en daar een flin-
tertje boter verdelen en de scho-
tel in de oven zetten. De oven is
voorverwarmd op 250° C en het
duurt ca. 20 min. tot er een
mooi bruin korstje op het ge-
recht komt. Je kunt dit gerecht
ook eens afwisselen door onder
de deken andere restjes te ge-
bruiken, maar deze combinatie
met macaroni is zeker een ge-
slaagde. Als je in de macaroni
geen vlees had verwerkt kun je
hier bijv. kleine gehaktballetjes
bij geven en je hebt weer een
complete maaltijd.
Eet smakelijk,
srN JB tt30
MOM-**!
onn sab j l5 uoo
Skip Huisman in Jakarta
PAUL AMWEG
BETTY