ME AO-stud 'ASA/ biedt v mogelijkheden Restjes onder een deken Begin dit jaar werd Skip Huis- man, student aan de MEAO te Hengelo, toegevoegd aan de 'sterkte' van kantoor Neede. Vijf weken lang werd hij door de medewerkers en vooral door beheerder Th.F.A. Groot Korme- link door onze bankwereld ge- leid. Het enthousiasme waar- mee Skip bij kantoor Neede heeft gewerkt is tot op heden terug te vinden in het contact dat hij nog steeds met het kan toor onderhoudt en in het ver- zorgde verslag dat hij over zijn stage maakte. "Toen ik vroeger aan een bank dacht, dacht ik alleen aan geld, maar nu ik mijn stageperiode erop heb zitten, ben ik erachter gekomen dat een bank op een heleboel gebieden actief is. Daar ik in mijn vakkenpakket assu- rantie heb, vind ik dat ik een zeer goede stageplaats had. Niet alleen omdat de bank zich ook met assurantien bezig houdt, maar omdat een bank een bedrijf is met veel mogelijk heden. Mijn persoonlijke mening over de stageperiode is dat deze voor 100% geslaagd is. Ik heb verschillende soorten werk- zaamheden moeten verrichten en heb zo een idee gekregen van wat er zich op een bank alle- maal afspeelt en dat is echt niet alleen geld bewaren. Op kantoor Neede kon ik de sfeer van het bedrijfsleven alvast proeven en ik hoop dat ik daar in de toe- komst meer mee te maken krijg." In het prachtige stageverslag, dat uitgroeide tot een waar boekwerk gaat Skip uitvoerig in op de verschillende werkzaam- heden die hij verrichtte, zoals het relatieregister, de kas, ver- zekeringen en reizen. Ook be- schreef hij het ontstaan van de ABN uit de fusie van de Neder- landsche Handel-Maatschappij en De Twentsche Bank en gaf hij een schematische weergave van de organisatiestructuur van onze bank, die uitmondde in de plaats die kantoor Neede daarin inneemt. Tijdens een bezoek aan zijn vader die in Jakarta werkt, kwam Skip weer even terug bij de ABN. Dit keer niet om er te werken; hij was slechts op be zoek. Heb je ook net weer te veel gemaakt met de feestdagen en heb je nu een koelkast vol restjes? Weggooien wil je niet, maar het valt ook niet altijd mee hier een smakelij- ke maaltijd mee te creeren. Hieronder geven we een aan- tal suggesties: Wat doe je bijvoorbeeld met overgebleven gekookte aardap- pelen? Je kunt er een koude aardappel- salade van maken op de volgen- de manier. Je snijdt de aardap- pelen in blokjes. Daaraan voeg je toe: een gesnipperd uitje, een augurk en een appel in stukjes gesneden. De saus maak je van zure room en mayonaise. Aan een bekertje zure room voeg je zoveel eetlepels mayonaise toe tot het naar jouw smaak goed is. Meng de saus door de aard- appelmassa. 23 Een restje vlees kan heel goed als vulling voor een ragout die- nen of voor een salade bijvoor beeld huzarensalade. Gebruik een restje groente in de soep of als vulling voor een omelet. Overgebleven rijst kan worden opgebakken in olie waarin je eerst wat fijngesnipperde ui fruit. Je roert er nog partjes to- maat en geraspte kaas door en klaar ben je. Macaroni-restje onder puree- deken Dit recept is voor twee perso- nen en je gebruikt hierbij een restje macaroni. Je hebt nodig: restje macaroni, 1 zakje aardap- pelpuree-poeder (130 gr.), ge raspte kaas, 2 stukken prei, melk (wordt gebruikt bij de pu ree). De puree maak je klaar volgens de aanwijzingen op het pak, hierna roer je er wat geraspte kaas door tot de smaak goed is. De prei wassen en in ringen snijden. In een hapjespan in bo- ter smoren en de prei dan in een ingevette ovenschaal doen. In dezelfde hapjespan kun je nu het restje macaroni met wat bo- ter opwarmen. Als je de maca roni had gemaakt zonder toma- tenpuree kun je er nu wat toma- tenketchup bij doen en erdoor roeren. Over de laag prei in de ovenschaal komt nu een laag macaroni en tenslotte verdeel je hierover de puree. Over de pu- ree-deken hier en daar een flin- tertje boter verdelen en de scho- tel in de oven zetten. De oven is voorverwarmd op 250° C en het duurt ca. 20 min. tot er een mooi bruin korstje op het ge- recht komt. Je kunt dit gerecht ook eens afwisselen door onder de deken andere restjes te ge- bruiken, maar deze combinatie met macaroni is zeker een ge- slaagde. Als je in de macaroni geen vlees had verwerkt kun je hier bijv. kleine gehaktballetjes bij geven en je hebt weer een complete maaltijd. Eet smakelijk, srN JB tt30 MOM-**! onn sab j l5 uoo Skip Huisman in Jakarta PAUL AMWEG BETTY

Personeelsbladen ABN AMRO Art & Heritage

Algemene Bank Nederland - Ankertros | 1989 | | pagina 23